zaterdag 18 februari 2012 - 17:43

Ciolek en Trentin pakken 1-2 in Algarve

Omega Pharma - Quick-Step Cycling Team heeft nog maar eens toegeslagen in dit voorseizoen. De Duitse sprinter Gerald Ciolek won de 4e rit in Volta ao Algarve in een massasprrint. Ciolek zette van ver aan, maar niemand kon er meer over komen en de Duitser won met ruim verschil. Matteo Trentin maakte het ploegsucces compleet  door de  tweede plaats op te eisen. Ciolek en Trentin zorgden zo voor een passend einde van de overheersing van het Omega Pharma - Quick-Step Cycling Team in de laatste kilometers.

Eerder in de rit had Dries Devenyns zich al getoond in een lange vlucht. Toen de groep op 25 kilometer van de streep werd ingerekend, zette onze ploeg de trein voor Ciolek op de rails. Een voor een deden de renners hun werk tot aan de laatste rotonde in de rechte lijn. Trentin en Ciolek zagen kans en Ciolek zette van ver aan. Hij sloeg een flink gat, dat niemand meer kon overbruggen op de oplopende finish. Ciolek bezorgde het Omega Pharma - Quick-Step Cycling Team al de 16e winst van dit seizoen.

Tony Martin staat ook na deze rit nog prima in het algemene klassement. De Duitser gaat met 50 seconden acchterstand op de leider de afsluitende tijdrit in.