woensdag 22 juni 2016 - 18:55

Maes 4e in Halle-Ingooigem

De Belg maakte deel uit van een kopgroep van 10 renners. Ploegmaat Fernando Gaviria won de sprint van het peloton.

Pas na 100 kilometer in de 69e editie van Halle-Ingooigem slaagden 10 renners erin om een gaatje te slaan. Etixx – Quick-Step renner Nikolas Maes was een van de vluchters. Samen met Jens Adams (Crelan-Vastgoedservice), Dimitri Claeys (Wanty-Groupe Gobert), William Clarke (Drapac), Dries De Bondt (Verandas Willems), Stijn Devolder (Belgian Team), Jens Keukeleire (Belgian Team), Gianni Marchand (Cibel-Cebon), Edward Theuns (Belgian Team) en Jelle Vanendert (Lotto-Soudal) reed Maes 2 minuten weg bij het peloton.

Na een versnelling van FDJ en Topsport-Vlaanderen in het peloton daalde de voorsprong van de vluchters naar 45 seconden in de laatste 15 kilometer. De koplopers gaven echter niet af en liepen weer uit naar een minuut. In de slotfase dunde de kopgroep uit, maar Maes bleef vooraan meedraaien.

Op 5 kilometer van de streep versnelden De Bondt en Keukeleire uit de kopgroep. Zij sloegen een klein gaatje en beslisten in een sprint-a-deux over de winst. De Bondt toonde zich de snelste.In de sprint daarachter was Theuns nipt sneller dan Maes, die dus 4e werd. Enkele  seconden later sprintte Fernando Gaviria naar de 7e stek door de sprint van het peloton te winnen.

“Het kostte wat tijd voordat de vlucht zich vormde. Ik zat mee in de groep van 10 man. In het peloton was Fernando onze beschermde man in het geval het toch tot een sprint kwam. In de finale trokken die 2 mannen ten aanval. Ik dacht dat we ze nog zouden bijhalen, maar dat lukte helaas niet. Met 2 top-10 plaatsen was het een goede koers voor de ploeg”, aldus Maes.

Photo credit: ©Tim De Waele