zondag 22 januari 2012 - 06:17

Matteo Trentin toont zich in etappe 6

De 6e rit in de Santos Tour Down Under bestond uit een 20 ronden durende aanvalregen over 90 kilometer. Omega Pharma - Quick-Step Cycling Team renner Matteo Trentin was een van de renners die zich veelvuldig. Het peloton haalde alles tuerg en Andre Greipel (Lotto-Belisol) won opnieuw de massasprint.

Trentin maakte deel uit van een groep van 17 renners die na de 4e ronde ontstond. Zij werden in de 8e ronde opnieuw gegrepen. Trentin probeerde het even later nog eens, dit keer in een groep van 6 renners. Zij pakten een voorsprong van 30 seconden, maar werden ook ingerekend.

Omega Pharma - Quick-Step Cycling Team liet zich vervolgens veelvuldig zien aan kop van het peloton, maar niemand was in staat om deel te nemen aan de eindsprint. Geen van de Omega Pharma - Quick-Step renners eindigde in de top-10 van de etappe of het eindklassement. Simon Gerrans (Green Edge Cycling Team) verliet de Santos Tour Down Under met de leiderstrui om de schouders.