zaterdag 28 mei 2016 - 17:51

Missie volbracht voor Jungels in laatste Giro test

De 23-jarige renner was opnieuw een van de beste renners in het peloton. Hij verstevigde zijn 6e plaats in het klassement en de leiding in het jongerenklassement.

Col de Vars, Col de la Bonette, Colle della Lombarda en Sant'Anna di Vinadio waren de vier cols tijdens de voorlaatste etappe van deze Giro d`Italia. Een omvangrijke kopgroep pakte een voorsprong van 11 minuten. De strijd der favorieten ontbrandde op Colle della Lombarda, waar Astana het tempo verhoogde en Vincenzo Nibali in stelling bracht. De Italiaan verdapperde, maar kreeg direct Bob Jungels in zijn wiel.

Niet lang daarna probeerde Nibali het opnieuw, dit keer kon niemand volgen. De Italiaan reed een minuut weg bij de groep met Jungels. Die werd net na de top opgewacht door ploegmaat Gianluca Brambilla, die eerder in de etappe deel uitmaakte van de vroege vlucht.

Op de Sant'Anna di Vinadio greep Rein Taaramae (Katusha) de ritwinst. Hij liet zijn vluchtmakkers Darwin Atapuma (BMC) en Joe Dombrowski (Cannondale) achter in de finale. Nibali mocht na afloop de roze trui aan trekken. Hij nam deze over van Esteban Chaves (Orica-GreenEdge).

Jungels kwam als 11e over de streep en stelde daarmee zijn witte trui veilig als leider in het jongerenklassement. De Luxemburgs kampioen heeft in dat klassement bijna 30 minuten voorsprong op nummer 2 Sebastian Henao (Team Sky). In het algemene klassement vinden we Jungels terug op een 6e plaats.

“In de afgelopen 2 dagen voelde ik me beter en beter. Het was een fijn gevoel dat ik bij de grote namen kon blijven. Ik herstelde goed tijdens deze koers en dat was in mijn voordeel. Dit was mijn eerste grote ronde waarin ik reed voor het klassement. Het maakt me trots dat ik in dit veld 6e ga eindigen, de roze trui 3 dagen heb kunnen dragen en het jongerenklassement win”, aldus Jungels.

De team spirit bracht mij zover in deze Giro. Ik wil de mannen bedanken voor hun hulp en hoe ze mij beschermden in stressvolle en lastige situaties.

“De laatste drie weken waren erg belangrijk. Ik kreeg bevestiging van mijn koersstijl: ik kan tijd pakken in de tijdrit en een goed tempo rijden in de bergen. Dit is iets wat ik verder kan ontwikkelen in de toekomst.”