zondag 23 augustus 2015 - 16:15

Vattenfall Cyclassics: Boonen 4e, valpartij Cavendish

Etixx - Quick-Step renner Tom Boonen sprintte naar een 4e plaats in de Vattenfal Cyclassics. Hij moest in een massasprint zijn meerdere erkennen in winnaar Andre Greipel (Lotto Soudal). Alexander Kristoff (Katusha) en Giacomo Nizzolo (Trek Factory Racing) maakten het dagpodium compleet.

In de slotfase van de koers werd er stevig aangevallen door diverse renners. Julian Alaphilippe was een van die renners. Hij achterhaalde Linus Gerdemann (Cult Energy Pro Cycling) en op 13 kilometer van de finish had het duo 11 seconden voorsprong. Het peloton haalde ze echter bij, net als alle andere aanvallers.

Mark Cavendish raakte in aanloop naar de sprint betrokken bij een valpartij. Daardoor was de Britse sprinter op slag kansloos voor een goede klassering. Samen met Stijn Vandenbergh reed Cavendish vervolgens richting de finish.

Tony Martin maakte in eigen land zijn rentree na zijn sleutelbeenbreuk. Hij kwam in een omvangrijke groep als 101e over de streep.