zondag 01 januari 2012 - 15:27

Zdenek Stybar opent 2012 met een 4e plaats in Baal

Op de eerste dag van 2012 debuteerde het Omega Pharma – Quick-Step Cycling Team in de wielerwereld tijdens de zesde manche van de GVA Trofee veldrijden in Baal. Wereldkampion Zdenek Stybar startte in zijn nieuwe regenboogtrui en met een nieuwe roze Specialized fiets. Met deze roze fiets wil Specialized hun historie en de toekomst van hun race afdeling vieren. Het roze kader verwijst naar het eerste professionele mountainbike team Team Stumpjumper die in 1984 gebruik maakten van roze Specialized kader.

Met zijn nieuwe trui en zijn nieuwe fiets was Zdenek Stybar erg gemotiveerd om zich te tonen in Baal. De wereldkampioen startte erg snel en reed de eerste 2 ronden aan de leiding. “Misschien startte ik wel iets te snel, maar ik was zo gemotiveerd om de nieuwe trui en fiets te tonen.  Na 2 ronden verloor ik echter veel tijd én plaatsen”, vertelde Stybar na afloop. De wereldkampioen viel terug tot een 8e plaats, maar weigerde de handdoek in de ring te gooien. In de slotfase van de wedstrijd herpakte Stybar zich en begon hij aan een  opmars. “Ik heb alles gegeven in de laatste ronden om maar zover mogelijk op te schuiven. Ik word uiteindelijk nog 4e, de schade is dus beperkt gebleven. Misschien moet ik wel mijn tactiek aan gaan passen en de volgende crossen iets rustiger starten, zodat ik meer krachten overhoud voor de rest van de wedstrijd”, besloot Stybar.

De Tsjech finishte dus als 4e, 1 minuut en 29 seconden achter een onklopbare Sven Nys die voor de 11e keer won in zijn eigen Baal. Kevin Pauwels en Bart Wellens waren de andere renners op het podium. In het klassement om de GVA Trofee blijft Stybar 2e, al is zijn achterstand op Pauwels wel opgelopen tot 16 punten.