dinsdag 29 mei 2012 - 18:07

Gullegem Koerse: dubbelslag voor OPQS

Omega Pharma - Quick-Step Cycling Team stond met een sterke formatie aan de start van Gullegem Koerse. De ploeg deed wat er verwacht werd en zat in de finale met 4 renners mee in een groep van 9.

Naast Tom Boonen en Iljo Keisse zaten ook Matteo Trentin en Guillaume van Keirsbulck mee in deze groep. De twee jongelingen sprongen in de laatste ronde weg en pakten snel een geruststellende voorsprong. Na een sportieve strijd tussen de 2 ploegmakkers passeerde Trentin als eerste de streep, waarmee hij zijn eerste profzege binnenhaalde en het Omega Pharma - Quick-Step Cycling Team de 35e zege van 2012 schonk. Van Keirsbulck eindigde als 2e. Kenny DeHaes maakte het podium compleet. Keisse en Boonen kwamen als 5e en 6e over de streep in Gullegem.

"Het was een snelle wedstrijd met aanvallen direct vanuit de start. Er was meteen een ontsnapping met Iljo Keisse. Daarna waren er nog verschillende uitlooppogingen en kwam er een groep met Van Keirsbulck tot stand. Ik kwam samen met Tom Boonen en enkele anderen later aansluiten bij deze groep. We waren met 15 tot 17 renners en we werkten goed samen", vertelde Trentin het wedstrijdverloop. "Ronde na ronde verloren we enkele renners tot er op 2 ronden van het einde nog 9 renners overbleven. Op 7 kilometer van de streep ging ik er vandoor. Van Keirsbulck ging in de tegenaanval en haalde me op 3 kilometer van de finish bij. In de sprint kon ik het vervolgens afmaken."

"Ik ben erg tevreden. Ik won een wedstrijd in België dichtbij het hoofdkwartier van de ploeg. Het is fijn om hier te koersen, bij elke wedstrijd is er veel publiek dat de ploeg aanmoedigt. Het was fantastisch en alhoewel ik in de eerste seizoenshelft prima op dreef was is dit toch iets speciaals. Het is iets wat je nooit meer vergeet. Een eerste professionele zege kun je gewoonweg niet meer vergeten. Nu keer ik terug naar huis om te herstellen. Daarna trek ik naar de Ronde van Zwitserland en vanaf daar gaat het richting de nationale kampioenschappen. Deze vinden plaats in mijn eigen woonplaats, dus daar wil ik graag een goede prestatie neerzetten."