maandag 24 september 2012 - 18:04

Moorslede: Nikolas Maes grijpt zege in regen en storm

Omega Pharma - Quick-Step Cycling Team haalde vandaag de 55e overwinning van het seizoen binnen. Nikolas  Maes was de snelste in de GP Moorslede, waar slechts 30 van de 158 renners de finish haalden.

De storm en regen zorgden ervoor dat de koers ingekort werd tot 143 kilometer. Veel renners vonden dat  nog te veel en zochten voortijdig de douches op. Een groep van11 renners streden voor de winst in Moorslede. Met nog anderhalve ronde te gaan gingen 4 renners - met Van Keirsbulck en Maes - er vandoor.

Maes plaatste in de slotfase een geslaagde aanval en reed solo naar de winst. Stijn Neyrinck (Top Sport Vlaanderen-Mercator) eindigde op 34 seconden als tweede, Jens Debusschere (Lotto-Belisol) maakte het podium compleet. Guillaume Van Keirsbulck greep net naast het podium met een 4e stek. Andrew Fenn werd 5e.

"Ik ben blij met deze zege, want vanmorgen werden er in de bus al grapjes gemaakt dat ik nog niet had gewonnen. Nu ben ik ook een van de renners die dit seizoen minimaal 1 keer gewonnen heeft. Ik ben erg opgetogen. Ik ben blij dat ik de ploeg de 55e zege van het jaar kon bezorgen", aldus een blije Maes na afloop.