dinsdag 24 april 2012 - 18:26

Turkije: Bandiera en Golas tonen zich in 3e rit

Michal Golas was op de 9e plaats de beste renner van het Omega Pharma - Quick-Step Cycling Team tijdens een zware derde rit in de Ronde van Turkije. De rit ging over 148 kilometer van Tekirova naar Elmali en kende een finish bergop.

Het peloton viel helemaal uit elkaar tijdens de slotklim met een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Op 8 kilometer van de streep plaatste Ivailo Gabrovski de beslissende aanval. Hij reed alleen weg en pakte een ruime voorsprong op zijn naaste achtervolgers. Golas was een van de weinigen die in zijn buurt kon blijven. Gabrovkski won de rit uiteindelijk met 1 minuut en 27 seconden voorsprong op Alexandr Dyachenko (Astana Pro Team) Danial Andonov Petrov (Caja Rural) werd 3e. Golas eindigde als 9e.

Marco Bandiera, die de afgelopen prima werk leverde voor de ploeg, toonde zich vandaag in een lange ontsnapping. Samen met Tony Hurel (Team Europcar), Karol Domagalski (Caja Rural), Leonardo Giordani (Farnese-Vini), Juan Pablo Suarez (Colnago) en Florian Vachon (Bretagne-Schuller) reed Bandiera meer dan 5 minuten weg van het peloton. Albert Timmer (Argos-Shimano) en Christopher Juul-Jensen (Saxo bank) probeerden de vluchters terug te halen, maar slaagden daar niet in. Op 17 kilometer van de streep kwam er alsnog een einde aan de vlucht van Bandiera toen de voorwacht van het peloton de vluchters inrekende.