more
news Tour de Romandie: Alaphilippe snelt naar 2e plaats 30/04/15 - 17:34

Etixx - Quick-Step renner Julian Alaphilippe eindigde als 2e in de derde etappe in de Tour de Romandie. Opnieuw was Michael Albasini (Orica-GreenEDGE) de snelste.

Alaphilippe's ploegmaats Tony Martin en Rigoberto Uran waren net als een dag eerder van onschatbare waarde voor de Fransman. Uran zat daardoor goed geplaatst in de laatste kilometer, waardoor hij nog 7e werd. Het peloton was door het zware parcours uitgedund tot ongeveer 80 kilometer.

Julian Alaphilippe zet met zijn 2e stek van vandaag de reeks podiumplaatsen voort na een 2e stek in de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en een 3e plaats van gisteren.

more information
more
news Tour of Turkey: late aanvallers sturen sprintplan in de war 30/04/15 - 14:08

Etixx - Quick-Step had de sprinttrein goed op orde tijdens de finale van de 5e etappe in de Presidential Cycling Tour of Turkey. Enkele late aanvallen gooiden echter roet in het eten. Mark Cavendish werd uiteindelijk 15e.

Davide Appollonio (Androni Giocattoli) was de eerste aanvaller op 1,2 kilometer van de strep. Michal Kolar (Tinkoff-Saxo) versnelde daarna en leek op weg naar de zege. Hij werd echter ingelopen, waarna Sacha Modolo (Lampre-Merida) als eerste over de streep kwam. Carlos Barbero (Caja Rural) en Jay McCarthy (Tinkoff-Saxo) maakten het ritpodium compleet. Kolar werd 4e.

Guillaume Van Keirsbulck werkte vandaag opnieuw veel op kop. Ook in de sprintvoorbereiding stond Van Keirsbulck zijn mannetje. Op 3,6 kilometer zat zijn werkdag erop.

more
news Tour de Romandie: Alaphilippe op ritpodium 29/04/15 - 17:42

Julian Alaphilippe blijft zich tonen in het peloton. De jonge Fransman werd 3e in de tweede etappe van de Tour de Romandie. Alaphilippe werd in de finale prima gesteund door zijn ploegmaats Tony Martin en Rigoberto Uran.

Martin zorgde er eigenhandig voor dat een compacte kopgroep in de slotkilometers werd ingerekend. Daarna hield hij Alaphilippe keurig voorin. Uran speelde in de laatste kilometer voor lead out.

Michael Albasini (Orica-GreenEDGE) won de etappe en is daardoor ook de nieuwe leider. Jarlinson Pantano (IAM Cycling) werd 2e. Alaphilippe schoof door zijn 3e stek op naar een 10e plaats in het klassement. Uran en Martin volgen als nummers 11 en 12.

more
news Tour of Turkey: uitgedund peloton sprint voor zege 29/04/15 - 16:06

Etixx - Quick-Step renner Tom Boonen was de eerste renner van de ploeg in de 4e etappe van de Presidential Cycling Tour of Turkey. Hij werd 72e.

Andre Greipel (Lotto Soudal) won de rit voor Daniele Colli (Nippo - Vini Fantini) en Daniele Ratto (UnitedHealthcare). Het peloton viel op de laatste klim helemaal uit elkaar, een groep van 55 renners bleef voorop.

Mark Cavendish was een van de renners die samen met zijn ploegmaats moest lossen op de slotklim. De Brit behield wel zijn puntentrui.

more
news Tour de Romandie: Etixx - Quick-Step 4e in ploegentijdrit 28/04/15 - 17:37

Etixx - Quick-Step vond zichzelf na de openingsploegentijdrit van de Tour de Romandie terug op een 4e plaats in de rituitslag. Rigoberto Uran en zijn ploegmaats gaven 14 seconden toe op winnaar Team Sky.

Team Sky was nipt sneller dan Orica-GreenEDGE. Katusha maakte het ritpodium compleet met een derde plaats.

Morgen kan er direct geklommen worden in Romandië. In de rit over 168 kilometer wachten drie klimmen van 2e categorie en eentje van 3e categorie. De top van de laatste klim ligt op 17,2 kilometer van de streep.