more
news Etixx - Quick-Step selectienieuws: Prudential RideLondon & Surrey Classic 31/07/15 - 16:48

Etixx - Quick-Step heeft de selectie voor de Prudential RideLondon & Surrey Classic op 2 augustus bekend gemaakt.

Het parcours bevindt zich in en rond London. De renners krijgen enkele heuvels voorgeschoteld. Leith Hill is de eerste, gevolgd door driemaal een ronde door de Surrey Hills. Daarna wacht nog Box Hill, voordat de renners richting Wimbledon Village gaan en finishen bij The Mall.

Brit Mark Cavendish staat aan de start van zijn ‘thuiswedstrijd’. De Colombiaan Fernando Gaviria maakt zijn debuut als stagiair voor Etixx – Quick-Step.

“Het is altijd speciaal om in Groot-Brittannië te koersen. De fans en de aanmoedigingen maken het nog fijner koersen hier. Het is een iconische aankomst waar de renners, ploegen en fans van houden. Etixx – Quick-Step brengt de jonge sprinter Gaviria ook mee. Hij heeft een grote toekomst voor zich. Let dus goed op hem. De ploeg en ik kijken er naar uit om weer te koersen”, zegt Cavendish voorafgaand aan de koers.

Gaviria en Contreras rijden als stagiairs  in komende koersen
Fernando Gaviria (20) won dit voorjaar goud op het omnium tijdens het Wereldkampioenschap baanwielrennen. Daarvoor won hij ook al twee ritten in de Tour de San Luis. Gaviria neemt zondag deel aan de Prudential RideLondon & Surrey Classic, gevolgd door de Czech Cycling Tour en Tour of Britain. Namens de nationale ploeg van Colombia rijdt hij de Tour de l'Avenir.

Rodrigo Contreras (21) is de andere Colombiaanse stagiair van de ploeg. Hij neemt net als Gaviria deel aan de Czech Cycling Tour met Etixx - Quick-Step en rijdt daarna de Tour de l'Avenir met de Colombiaanse ploeg. Contreras was de beste jongere in Tour de San Luis en won in 2014 de tijdrit bij de beloften op de Pan American Games.

Beide renners staan de komende 2 seizoenen bij Etixx – Quick-Step onder contract.

more information
more
news Etixx - Quick-Step selectienieuws: Clasica Ciclista San Sebastian 30/07/15 - 19:30

Etixx - Quick-Step heeft de selectie bekend gemaakt voor de Clasica Ciclista San Sebastian op zaterdag 1 augustus.

De Spaanse World Tour eendagskoers krijgt een peloton aan de start met verschillende klassementsrenners uit de Tour de France. De renners krijgen 3 klims voorgeschoteld van 1e categorie, 3 van 2e categorie en verschillende gecategoriseerde klimmen. De scherprechter is mogelijk de Bordako Tontorra (2e categorie), een klim van 2,5 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 9% met uitschieters tot 20 procent. Na de top van de klim is het nog 7,1 kilometer afdalen tot de streep. Vorig jaar won Alejandro Valverde (Movistar) de koers. Zdenek Stybar eindigde toen als 10e.

Stybar staat ook dit jaar aan de start. Hij krijgt gezelschap van Julian Alaphilippe, Pieter Serry, Matteo Trentin, Rigoberto Uran, Stijn Vandenbergh, Julien Vermote en Martin Velits.

“We hebben een mooie ploeg voor deze koers. We starten Uran en Stybar die uit de Tour komen en mee kunnen doen voor de prijzen in deze koers. We kunnen ook rekenen op Pieter Serry, die in Wallonië liet zien over een goede conditie te beschikken. Dan is er nog Julian Alaphilippe die terugkeert in competitie na een periode van rust. We gaan zien hoe ver hij mee kan. De rest van de ploeg is sterk en kan zeker een rol spelen. Ons doel is om met zoveel mogelijk renners in de finale te komen en dan proberen voor een goed resultaat te gaan”, aldus sportdirecteur Tom Steels.

more
news Tour de Wallonie: Niki Terpstra stelt eindzege veilig 29/07/15 - 16:56

Etixx - Quick-Step verdedigde in de 5e en laatste etappe van de Tour de Wallonie de gele trui van Niki Terpstra met success. De Nederlandse kampioen werd leider na winst in de openingsrit en stond die vervolgens niet meer af.

De hele ploeg nestelde zich op kop tijdens de rit van Chimay naar Thuin. Terpstra werd voorin gehouden, terwijl een kopgroep in de laatste 3 kilometer werd ingerekend. Op de slotklim Mur de Thuin werd het tempo hoog gehouden.

Danny van Poppel (Trek Factory Racing) sloeg een gat nadat hij de eerder ontsnapte Michael Morkov (Tinkoff-Saxo) achterhaalde. Van Poppel won met 3 seconden voorsprong op Philippe Gilbert (BMC Racing Team) en Matti Breschel (Tinkoff-Saxo). Pieter Serry noteerde een 4e stek, Etixx - Quick-Step ploegmaat Terpstra stelde zijn eindzege veilig met een 6e plaats. Voor de ploeg was het de 39e zege op de weg in 2015.

“Ik ben erg blij met deze zege. Het was niet eenvoudig om de gele trui veilig te stellen nadat ik deze op de eerste dag had gegrepen. Vandaag was lastig met een lokale ronde met een kasseiklim. Ik kon echter op mijn ploegmaats rekenen, net zoals de rest van de koers. Ze controleerden de hele rit. Mijn overwinning is het resultaat van hun werk. Natuurlijk was mijn zege in de openingsrit de sleutel tot het succes. Ik ben trots op mijn derde eindzege in een rittenkoers. Eerder won ik tweemaal in Qatar. Dit is echter een compleet ander parcours en andere omstandigheden. Deze zege geeft me extra motivatie om mijn goede lijn in 2015 door te trekken. Ik richt me nu op de Eneco Tour”, vertelde eindwinnaar Terpstra.

more
news Tour de Wallonie: Terpstra als leider slotrit in 28/07/15 - 17:28

Etixx - Quick-Step renner Niki Terpstra blijft ook na de vierde etappe in de Tour de Wallonie leider in het algemene klassement. De Nederlandse kampioen eindigde als 27e, vlak achter ploegmaat Pieter Serry.

Jonas Van Genechten (IAM Cycling) was de snelste in een massasprint. Michael Morkov (Tinkoff-Saxo) en Danny Van Poppel (Trek Factory Racing) eindigden op de plaatsen 2 en 3e.

In het klassement heeft Terpstra nog altijd 16 seconden voorsprong op Victor Campenaerts (Topsport Vlaanderen - Baloise). Sergey Lagutin (Katusha) volgt als 3e op 36 seconden.

De vijfde en laatste etappe gaat van Chimay naar Thuin. In de lokale ronde wacht de renners viermaal de klim Mur de Thuin.

more
news Tour de Wallonie: Serry 2e in rit 3, Terpstra blijft leider 27/07/15 - 18:05

Etixx - Quick-Step renner Pieter Serry greep net naast de ritzege in de Tour de Wallonie vandaag. In de 3e rit van Bastogne naar Namur werd Serry 2e.

In de slotkilometer werd de laatste renner van een vroege vlucht van 5 renners ingerekend. Philippe Gilbert (BMC Racing Team) won vervolgens de rit licht afgescheiden. Op 4 seconden sprintte Serry naar de dichtste ereplaats. Thomas Sprengers (Topsport Vlaanderen - Baloise) werd 3e.

Niki Terpstra eindigde als 8e en de behield zijn gele leiderstrui. Etixx - Quick-Step en BMC Racing Team werkten de hele dag hard om het gat met de vluchters binnen de perken te houden. Morgen volgt een rit over bijna 165 kilometer van Waterloo naar Quaregnon.