more
news Etixx - Quick-Step selectienieuws: Desselgem Koerse en Grand Prix de Wallonie 14/09/15 - 20:30

Etixx - Quick-Step heeft de selecties bekend gemaakt voor Desselgem Koerse (15 september) en Grand Prix de Wallonie (16 september).

Etixx - Quick-Step bezette vorig jaar het complete podium in Desselgem Koerse. In Grand Prix de Wallonie was vorig jaar een 3e plaats weggelegd voor Etixx - Quick-Step. In die koers krijgen de renners met 7 heuvels af te rekenen: Côte de Saint-Hubert (km 31), Côte de Saint-Remacle (km 40), Côte de Werbomont (km 58), Côte d’Ermeton (km 159), Côte de Lustin (km 177), Tienne aux Pierres (km 186) en Côte de la Citadelle de Namur (km 192).

more information
more
news Grand Prix Cycliste de Montréal Kwiatkowski 12e in verregende koers 13/09/15 - 23:16

Wereldkampioen Michal Kwiatkowski kwam als 12e over de finish in een totaal verregende Grand Prix Cycliste de Montréal.

Door het slechte weer sloeg het peloton compleet uit elkaar. Slechts 64 renners haalden de eindstreep. Tim Wellens (Lotto Soudal) en Adam Yates (Orica - GreenEDGE) ontsnapten diep in de finale en wisten enkele achtervolgers net voor te blijven. Wellens was vervolgens de sterkste van de twee koplopers en mocht de armen in de lucht steken. Rui Costa (Lampre-Merida) mocht achter Wellens en Yates het podium compleet maken.

Kwiatkowski eindigde in een groepje als 12e op 9 seconden van de winnaar. Rigoberto Uran – vrijdag nog winnaar in Quebec – kwam als 25e over de streep.

more
news La Vuelta a España: Maes 7e in slotrit, Brambilla 13e in eindklassement 13/09/15 - 20:28

Etixx - Quick-Step renner Nikolas Maes sloot La Vuelta a España af met een 7e stek in de 21e en laatste etappe.

John Degenkolb (Giant – Alpecin) won de rit voor Danny Van Poppel (Trek Factory Racing) en Jean-Pierre Drucker (BMC Racing Team). Carlos Verona en Iljo Keisse waagden hun kans in de aanval, maar het peloton haalde alle vluchters terug.

Etixx - Quick-Step renner Gianluca Brambilla stelde zijn 13e plaats in het eindklassement veilig. Fabio Aru (Astana) schreef La Vuelta op zijn naam. Joaquim Rodriguez (Katusha) en Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) mochten mee op het eindpodium.

Etixx – Quick-Step kleurde vele ritten in deze Vuelta met tomeloze aanvalslust. Keisse (rit 5), Verona (rit 10) en Maxime Bouet (rit 12) kregen de prijs van de strijdlust toebedeeld. Al het aanvalswerk werd deze laatste grote ronde van 2015 niet beloond met een ritzege.

more
news Aviva Tour of Britain: Trentin 3e in slotrit 13/09/15 - 18:58

Etixx - Quick-Step renner Matteo Trentin eindigde als 3e in de slotrit van de Aviva Tour of Britain.

De Italiaan en zijn ploegmaat Mark Renshaw schoven in de laatste honderden meters naar voren. Andre Greipel (Lotto Soundal) leek de zege te grijpen, maar werd later gedeklasseerd. Elia Viviani (Team Sky) werd daardoor tot ritwinnaar uitgeroepen, Juan Jose Lobato (Movistar) werd 2e en Trentin. Renshaw eindigde als 7e.

Edvald Boasson Hagen (MTN - Qhubeka) werd tot eindwinnaar gekroond. Zdenek Stybar werd 5e in het eindklassement.

more
news La Vuelta a España: Verona 6e in voorlaatste etappe 12/09/15 - 17:54

De 20e etappe in La Vuelta a España moest de beslissing brengen in het klassement, maar ook de voorlaatste kans voor Etixx – Quick-Step om zich opnieuw te tonen. Carlos Verona trok opnieuw ten aanval.

De jonge Spanjaard verteerde het Spaanse gebergte prima en kwam als 6e over de streep. Ruben Plaza (Lampre-Merida) won de rit na een solo van 112 kilometer. Jose Goncalves (Caja Rural - Seguros RGA) en Alessandro De Marchi (BMC Racing Team) pakten een minuut achter Plaza de overige podiumplaatsen.

Een stuk achter de vluchters ontbrandde de strijd om de rode trui. Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) kwam op de voorlaatste klim in de problemen, zag zijn concurrenten wegrijden en zijn rode trui verdwijnen. Fabio Aru en zijn Astana ploeg hielden het tempo hoog en reden zo naar de rode trui. Joaquim Rodriguez (Katusha) en Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) staan nu 2e en 3e in het klassement, Dumoulin viel terug naar een 6e stek. Etixx – Quick-Step renner Gianluca Brambilla beperkte opnieuw de schade, werd 32e in de rit en staat nu 13e in het klassement.